Lektiecafé for to-sprogede

 
Lektiecafé for to-sprogede
Lektiecafé_for_to-sprogede. Dekorationsbillede af illustrationer af unge to-sprogede, der bærer skoletasker og bøger
To klokketimers understøttende undervisning for to-sprogede med 2 - 5 års ophold i Danmark.Der skal helst være et minimum af dansk-faglighed, inden vi går i gang. Hjælp til dansk og matematik, men også andre fag.
Fakta
#5.638
Tor. 16:00-18:00
Startdato
03.09.2020
Slutdato
01.10.2020
Undervisningsgange
3 gange
Aldersgruppe
13-21 år
Tilmelding fra
12.08.2020
Tilmeldingsstatus
Åbent for tilmelding
Mødetider
Vis
Tilføj til kalender Tilføj til kalender
Undervisere
- Ole Buchreitz Jensen
- Pernille Kuur Jensen
- Frederikke Schou Grønberg
Placering
A03 Ungdomsskolen i Ringkøbing
Har handikap venlig indgang placeholder
Birkmosevej 32
6950 Ringkøbing
Tilmeld dig eller via
 
 

HVAD 

Har du boet i Danmark i 2-5 år og er du godt i gang med at lære alle folkeskolens fag, men gerne vil lære endnu mere, så kan du tilmelde dig til lektiecafé for to-sprogede. Vi mødes på Ungdomsskolen, Birkmosevej 32, i Ringkøbing, første gang torsdag den 3. september kl. 16:00 til 18:00 og derefter med ca. 14 dages mellemrum. Lektiecaféen slutter torsdag den 6.5.21.

 

Vi tilbyder først og fremmest lektiehjælp i dansk og matematik, men også andre fag, hvis det er nødvendigt. 

 

Vi hjælper alle i alderen 13 til ca. 21 år, men kun på FP9-niveau (folkeskolens afgangsprøve).  Om du stammer fra Syrien, Litauen, Polen eller Irak betyder ikke noget, så længe du er ny i Danmark. 

 

Når lektiecaféen er slut, er der Integrationsklub. Klubben har eksisteret i 4 år og vi laver mange forskellige ting. Det koster 200 kr. at være med for en hel sæson. Du kan betale kontant eller på MobilePay, når vi ses.  Hver gang vi mødes, laver vi mad og spiser sammen, maden er halal eller helt uden kød, da mange ikke spiser svinekød. Klubben slutter kl. ca. 21., når vi er færdige og har ryddet op.

  

Integrationsklubben er også på ture. Vi har f.eks. været i Skagen, Silkeborg, København og Aarhus, men også lokale ting som f.eks. tur til Hvide Sande og Naturkraft.

  

Om du deltager i begge ting, eller kun deltager i den ene, bestemmer du selv, men der er 

hjemkørsel eller kørsel til Banegaarden, når vi er færdige.

 

 

Rart at vide...

 

Forsikring

Det er elevens eget ansvar at have tegnet en ulykkesforsikring. Ungdomsskolens forsikring dækker "kun" ved hold, der er kategoriseret som "farlig sport". For nærmere info, kontakt Ungdomsskolen. 

 

Udstyr og materiel

Ungdomsskolen har ALT udstyr til udlån.

Efter aftale med underviseren på holdet, må du på mange af holdene gerne medbringe eget godkendt udstyr. 

 

Samtykkeerklæring

Til første undervisningsgang SKAL du medbringe samtykkeerklæring med forældreunderskrift og aflevere den til underviseren. Du finder erklæringen på siden - www.samtykke.riskus.dk

 

Befordring

www.bus.riskus.dk kan du se, hvornår der er kørsel til og fra aktiviteterne i Ungdomsskolen. Er der ikke kørsel, der passer til din valgte aktivitet, så er det egen befordring med mindre andet er udmeldt! 

 

Valgfag

Nogle af Ungdomsskolens hold, der ligger uden for almindelig skoletid, kan vælges som valgfag for elever i 9. klasse. Vælger du ét af disse fag som valgfag, skal du møde om aftenen. Det betyder, at du så har fri tirsdag til middag, hvor de øvrige valgfag ligger.

 

 Senest opdateret 05.11.2020 07:20 af LJ