01.09.2025 | Det danske køkken | kl. 13:00 | - | 15:00 |
08.09.2025 | Det danske køkken | kl. 13:00 | - | 15:00 |
15.09.2025 | Det danske køkken | kl. 13:00 | - | 15:00 |
22.09.2025 | Mad fra andre lande - Italien, Vietnam og Grækenland | kl. 13:00 | - | 15:00 |
29.09.2025 | Mad fra andre lande - Italien, Vietnam og Grækenland | kl. 13:00 | - | 15:00 |
06.10.2025 | Mad fra andre lande - Italien, Vietnam og Grækenland | kl. 13:00 | - | 15:00 |
20.10.2025 | Efterårsretter | kl. 13:00 | - | 15:00 |
27.10.2025 | Efterårsretter | kl. 13:00 | - | 15:00 |
03.11.2025 | Efterårsretter | kl. 13:00 | - | 15:00 |
10.11.2025 | Efterårsretter | kl. 13:00 | - | 15:00 |
17.11.2025 | Gæstemad á la Masterchef | kl. 13:00 | - | 15:00 |
24.11.2025 | Gæstemad á la Masterchef | kl. 13:00 | - | 15:00 |
01.12.2025 | Gæstemad á la Masterchef | kl. 13:00 | - | 15:00 |
08.12.2025 | Gæstemad á la Masterchef | kl. 13:00 | - | 15:00 |
15.12.2025 | Gæstemad á la Masterchef | kl. 13:00 | - | 15:00 |


Madkundskab – Lær at lave mad med smag, stil og selvtillid
Drømmer du om at blive Danmarks næste Masterchef – eller vil du bare gerne kunne lave en god pizza fra bunden? Uanset om du er ny i køkkenet eller allerede har styr på gryderne, er Madkundskab et valgfag, hvor du får mulighed for at udvikle dine evner, eksperimentere med råvarer og få ny inspiration til madlavning i hverdagen.
I løbet af forløbet skal vi både følge opskrifter og arbejde kreativt med dine egne idéer. Du lærer om udskæring, tilberedning, råvarekendskab og grundlæggende teknikker – alt sammen med fokus på smag, sundhed og æstetik.
Vi skal lave alt fra hurtige hverdagsretter til mere krævende gæstemad og traditionelle danske klassikere med et tvist . Og vi skal også på smagsrejse til Italien, Vietnam og Grækenland, hvor du prøver kræfter med autentiske retter fra andre kulturer. Det hele afsluttes med et brag af en julemenu, hvor du lærer at tænke traditionel julemad på nye måder.
Temaer i undervisningen:
- Det danske køkken (1.9, 8.9, 15.9)
- Mad fra andre lande – Italien, Vietnam og Grækenland (22.9, 29.9, 6.10)
- Efterårsretter (20.10, 27.10, 3.11)
- Gæstemad à la Masterchef (10.11, 17.11, 24.11)
- Julemad med et twist (1.12, 8.12, 15.12)
Undervisningen foregår i et professionelt skolekøkken på Skjern Folkeskole, afdeling Enghavevej
hver mandag kl. 13.00–15.00 med opstart 1. september 2025.
Underviseren er Hans Truelsen, som med sin store madglæde og praktiske tilgang guider dig sikkert gennem køkkenet.
Har du lyst til at lave god mad, få nye idéer og smage verden – så er Madkundskab det helt rette valgfag for dig!
Tilmeld dig og glæd dig til at kokkerere, freestyle og spise dig klogere hver uge.
INFO ADM
Kontakt: Hans Truelsen – Ådraget 35, Spjald – Tlf. 23 66 59 85
Lektionsplan:
- Det danske køkken (1.9, 8.9, 15.9)
- Mad fra andre lande – Italien, Vietnam og Grækenland (22.9, 29.9, 6.10)
- Efterårsretter (20.10, 27.10, 3.11)
- Gæstemad à la Masterchef (10.11, 17.11, 24.11)
- Julemad med et twist (1.12, 8.12, 15.12)
Holdstørrelse: 20 elever
Senest opdateret 17.06.2025 15:07 af AB