Valgfag - Skjern - Madkundskab efterår 25

Tidsrum: Man. 13:00-15:00
Startdato: 1. september 2025
Slutdato: 15. december 2025
15 undervisningsgange
Tilmelding fra: 16. juni 2025
Tilmeldingsstatus: Åbent for tilmelding

Print
Tilføj til kalender Tilføj til kalender
01.09.2025 Det danske køkken kl. 13:00 - 15:00
08.09.2025 Det danske køkken kl. 13:00 - 15:00
15.09.2025 Det danske køkken kl. 13:00 - 15:00
22.09.2025 Mad fra andre lande - Italien, Vietnam og Grækenland kl. 13:00 - 15:00
29.09.2025 Mad fra andre lande - Italien, Vietnam og Grækenland kl. 13:00 - 15:00
06.10.2025 Mad fra andre lande - Italien, Vietnam og Grækenland kl. 13:00 - 15:00
20.10.2025 Efterårsretter kl. 13:00 - 15:00
27.10.2025 Efterårsretter kl. 13:00 - 15:00
03.11.2025 Efterårsretter kl. 13:00 - 15:00
10.11.2025 Efterårsretter kl. 13:00 - 15:00
17.11.2025 Gæstemad á la Masterchef kl. 13:00 - 15:00
24.11.2025 Gæstemad á la Masterchef kl. 13:00 - 15:00
01.12.2025 Gæstemad á la Masterchef kl. 13:00 - 15:00
08.12.2025 Gæstemad á la Masterchef kl. 13:00 - 15:00
15.12.2025 Gæstemad á la Masterchef kl. 13:00 - 15:00

Skjern Folkeskole, afd. Enghavevej
placeholder placeholder
Enghaven 10
6900 Skjern
Tilmeld dig eller via

Madkundskab – Lær at lave mad med smag, stil og selvtillid

Drømmer du om at blive Danmarks næste Masterchef – eller vil du bare gerne kunne lave en god pizza fra bunden? Uanset om du er ny i køkkenet eller allerede har styr på gryderne, er Madkundskab et valgfag, hvor du får mulighed for at udvikle dine evner, eksperimentere med råvarer og få ny inspiration til madlavning i hverdagen.

 

I løbet af forløbet skal vi både følge opskrifter og arbejde kreativt med dine egne idéer. Du lærer om udskæring, tilberedning, råvarekendskab og grundlæggende teknikker – alt sammen med fokus på smag, sundhed og æstetik.

 

Vi skal lave alt fra hurtige hverdagsretter til mere krævende gæstemad og traditionelle danske klassikere med et tvist . Og vi skal også på smagsrejse til Italien, Vietnam og Grækenland, hvor du prøver kræfter med autentiske retter fra andre kulturer. Det hele afsluttes med et brag af en julemenu, hvor du lærer at tænke traditionel julemad på nye måder.

 

Temaer i undervisningen:

  • Det danske køkken (1.9, 8.9, 15.9)
  • Mad fra andre lande – Italien, Vietnam og Grækenland (22.9, 29.9, 6.10)
  • Efterårsretter (20.10, 27.10, 3.11)
  • Gæstemad à la Masterchef (10.11, 17.11, 24.11)
  • Julemad med et twist (1.12, 8.12, 15.12)

Undervisningen foregår i et professionelt skolekøkken på Skjern Folkeskole, afdeling Enghavevej

hver mandag kl. 13.00–15.00 med opstart 1. september 2025.

 

Underviseren er Hans Truelsen, som med sin store madglæde og praktiske tilgang guider dig sikkert gennem køkkenet.

Har du lyst til at lave god mad, få nye idéer og smage verden – så er Madkundskab det helt rette valgfag for dig!

Tilmeld dig og glæd dig til at kokkerere, freestyle og spise dig klogere hver uge.

 

INFO ADM

Kontakt: Hans Truelsen – Ådraget 35, Spjald – Tlf. 23 66 59 85

Lektionsplan: 

  • Det danske køkken (1.9, 8.9, 15.9)
  • Mad fra andre lande – Italien, Vietnam og Grækenland (22.9, 29.9, 6.10)
  • Efterårsretter (20.10, 27.10, 3.11)
  • Gæstemad à la Masterchef (10.11, 17.11, 24.11)
  • Julemad med et twist (1.12, 8.12, 15.12)

Holdstørrelse: 20 elever